NORRLANDSHELGEN 2008

Ett hundratal miljöpartister från Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland samlades i Umeå den 30-31/8 för att delta i norrlandshelgen 2008.
Moderator för utfrågningen VK's chefredaktör Ola Nordebo, längst till vänster. Därefter GU's ena språkrör Jakob Dalunde och Mp's språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Längst till höger i bild, Jan-Erik Engman, Distriktsordf. för Miljöpartiet de Gröna Västerbotten. 

Helgen började med lunch och fortsatte sedan med offentligt möte med Språkrören Maria och Peter samt GU's språkrör Jakob i Trägården utanför Umeå folkets hus. 

Tyvärr hade vi inte vädergudarna på vår sida under lördagen utan regnet forsade ner. Dock hade vi turen på vår sida att det fanns tak i restaurangträdgården att använda till vårt offentliga möte som lockade många besökare. 
Efter lördagens offentliga möte hade språkrören en pressträff med media. 
Invignintstal av båda språkrören på lördagen

Lördagen avslutades under festliga former med god mat, dryck och samvaro.

Söndagen började 9.03 med  föreläsning av Anna-Klara Muntzing om "Grön trygghet och hälsa" 
10.08 Föreläsning och samtal med vår riksdagsledamot för Västerbotten, Thomas Nihlén om "Läkemedel och hälsa"
11.03 Samtal mellan medlemmar och Jakop Dalunde, Språkrör Grön Ungdom riks om Hälsa och Ungdomar.
11.58 Lunch
11.58 Lunch 


13.02 Workshop och paneldiskussion
13.02 Workshop och paneldiskussion med distriktsordföranden från de fyra nordligaste länen och Grön Ungdom region norr. Hur kan vi (mp) arbeta ihop på bästa sätt i regionen. Var befinner vi oss idag, hot och möjligheter.

13.48 Viktoria Such från Grön Ungdom region norr berättar om fördelarna med att starta en region av många GU avdelningar över norrland. 

14.00 Kaffe och workshops. 

14.24 Sammanfattning av dagen med alla medverkande. 

14.40 Slut.